Website Geert Guchelaar

Geert Guchelaar, geboren in 1952 in Meppel en  na 46 jaar en 3 maand overheidsdienst vanaf 1 januari 2016 vervroegd met pensioen. Wonend in Assen, samen met zijn vrouw en vader van twee zoons en trotse opa van een kleindochter. Werken deed ik eerst als (hoofd)agent bij de gemeentepolitie in Apeldoorn, daarna 38 jaar en 10 maand als inspecteur en ICT-er  bij de Rijksverkeersinspectie (ILT geheten tegenwoordig: er loopt nog een  opsporing naar de dwaas die de naam veranderde). Vanaf januari 2016 tot oktober 2017 heb ik een aantal dagen per maand gewerkt als docent bij Kreeft Opleidingen in Hoogeveen, met name  als het gaat om nascholingsopleidingen (code95) voor beroepschauffeurs.

 

Fotograferen is altijd al een hobby geweest. Eerst, in de 70-er jaren van de vorige eeuw, simpel alleen foto's en dia's maken, daarna ook in eigen doka het ontwikkelen en afdrukken ter hand genomen, vervolgens jarenlang er niks meer aangedaan, afgezien van wat vakantiefoto's en sinds de opkomst van de digitale camera's weer met veel enthousiasme opgepakt.

In eerste instantie met een Sony met als opslagmedium een floppydisk, daarna een veel geavanceerdere Kodak en via een Olympus UW740 uiteindelijk terecht gekomen bij een Canon DSLR: eerst met een 10D en via een 20D bij een Canon 1D MKIII uitgekomen, met als meest gebruikte lens een 300 mm 2.8 L, inclusief twee converters. De meeste foto's die ik maak hebben betrekking op de auto- en (vooral) motorsport en wat dat betreft woon ik dus op een heel gunstige plaats, op fietsafstand van het TT circuit.

 

De naam van mijn website is gerelateerd aan mijn liefde voor Alfa Romeo's. In 1979, toen we in Hoogeveen woonden, kocht ik bij de plaatselijke Alfa dealer Leen van der Wilt mijn eerste Alfa Romeo: een groene AlfaSud. Op een enkele vergissing na, voornamelijk vanwege het toen roemruchte roestspook in de Alfa's, heb ik sindsdien dus vrijwel uitsluitend Alfa's gereden en was ik tevreden klant bij garage Van der Wilt (nu bij Wim Prins in Nunspeet en Auto van der Linde in Oud Avereest). De fraaie Italiaanse ontwerpen, gecombineerd met sportieve rij-prestaties hebben mij er heel lang van weerhouden om voor andere merken te kiezen (alhoewel we tegenwoordig een  Mitsubishi ASX rijden en voor de fun een Mazda MX5 hebben).

 

Tot slot: ik wens u veel plezier met de foto's. Mocht u graag een foto op vol formaat digitaal aangeleverd willen hebben, dan volstaat een simpel mailtje. Gebruik van foto's is toegestaan: bronvermelding wordt op prijs gesteld.